Bok // Den sista generationen

Allt började med frågan: Vad krävs för att rädda vår planet?
Den sista generationen kryper nära vår klimatångest och dagens oförmåga att lösa stora samhällsproblem. Den tar sig an obekväma frågor på det enda sätt jag kan – med humor.  Resultatet är en skönlitterär roman med en stor dos av äventyr och humor, samt inslag av science fiction. Det här är en historia berättad i raskt tempo, med ödesmättade undertoner av undergång och optimistiska övertoner av var vi kan finna hopp i en till synes hopplös situation. Mellan dessa båda ytterligheter utspelar sig en berättelse full av komplexa karaktärer i en främmande och för läsaren ändå så välbekant värld.

Handling
200 år framåt i tiden kämpar Julitery och William för att inte tillhöra den sista generationen på en sargad planet. En globalt decimerad civilisation gör om gamla misstag och behovet av förändring är akut. William försöker hitta ett sätt att rädda mänskligheten och skapar, tillsammans med sin vän och illegala AI Astrid, en absurd plan. Men allt går inte att planera. I en kamp mot både makten och klockan tvingas William och Julitery slå sig fram till Huvudstaden för att lyckas med sitt omöjliga uppdrag – att skapa en hållbar civilisation innan det är för sent.

Intresserad av att läsa boken? Fyll i formuläret nedan så får du ett erbjudande när boken lanseras.

Dina personuppgifter hanteras inom EU av HubSpot och används endast för att ge uppdateringar om boken Den sista generationen.